Обадете ни се: 0879 36 99 92; 0888 64 21 35

Защита от плъхове

Вредители-БГ е лицензирана фирма за борба с вредителите – плъхове. Ние работим под контрола на РЗИ (ХЕИ) и сме регистрирани в МЗ. Обработката срещу плъхове се извършва само със съвременни препарати от водещи производители, лицензирани и контролирани от МЗ за професионална употреба. Предлагаме както еднократни обработки, така и абонаментни ДДД договори според изискванията на РЗИ. „Вредители-БГ” третира жилища, търговски обекти и външни пространства от всякакъв характер. Нашата дейност е на територията на София, Пловдив, Перник, Дупница, Благоевград.

Гладният плъх е свирепо животно - освен себеподобни, понякога напада спящи хора и деца. Плъховете замърсяват предметите на бита и хранителните продукти със своите екскременти, урина, косми, кожни люспи, ектопаразити и др.

Те са резервоар на голям брой болестотворни микроорганизми, причиняващи повече от 40 вида инфекциозни и паразитни заболявания по хора и животни. Някои от болестите имат летален изход.

Плъховете гризат не само когато са гладни, а и за да пилят зъбите си. Гризат всякакви предмети - подове, мебели, подпорни греди, кабели, книги, скъпа апаратура. Причиняват къси съединения, спиране на производствените процеси, възникване на пожари.

Вредители-БГ” – борба и защита от плъхове

Борбата с плъховете „Вредители-БГ” води с профилактични и изтребителни мероприятия.

С профилактичните мерки се цели да се попречи на гризачите да проникнат в сградите и да се лишат от храна, вода и условия за изграждане на убежища. Това се постига чрез строително-технически, санитарно-хигиенни и отпъждащи средства.

За изтребване на плъховете се прилага три основни метода - механичен, биологичен и химичен.

  • Механичният метод се базира на залагане на различни видове капани като убиващи, живоловни, пружинни, метални, с падаща плоскост, лепливи плоскости. Този метод се използва по-рядко поради по-слабата му ефективност и резултатност. Използва се при жилища или търговски обекти, където има постоянен риск за достъп до препаратите от деца и животни.
  • Биологичен метод -
  • Химичният метод е на база използване на химични вещества за борба с плъховете, наречени родентициди. Той е ефективен и икономически изгоден. Съвременните родентициди, каквито са антикоагулантите и които използваме, са бавно действащи. Те са токсични за плъховете дори и при еднократно приемане. Активните вещества на бавно действащите родентициди са с различна химическа структура, но с еднакъв механизъм на действие. Те влияят на механизма на кръвосъсирването на плъха. Наличието на няколко дневен период от поглъщането на отровата до смъртта, пречи на гризачите да свържат действието й с храната. Поради това, в тях не се появява „страх от примамките” и не се налага предварително да се поставят не отровни примамки. В повечето случаи отравянето е безболезнено.
При залагането на примамки се използват дератизационни кутии, които не трябва да се пипат и местят от хората, както и да се допускат деца и домашни животни до тях. При третирането срещу плъхове е добре да се знае, че след залагането на препарати, трябва да мине период от 3 до 7 дни до почистването на обекта. По този начин на провеждане на борбата с плъховете се постига максимална защита, като целта е унищожаване на цялата популация.
Нагоре