Обадете ни се: 0879 36 99 92; 0888 64 21 35

Защита от мишки

Вредители-БГ е лицензирана фирма за борба с вредителите – мишки. Ние работим под контрола на РЗИ (ХЕИ) и сме регистрирани в МЗ. Обработката срещу мишки се извършва само със съвременни препарати от водещи производители, лицензирани и контролирани от МЗ за професионална употреба. Предлагаме както еднократни обработки, така и абонаментни ДДД договори според изискванията на РЗИ. „Вредители-БГ” третира жилища, търговски обекти и външни пространства от всякакъв характер. Нашата дейност е на територията на София, Пловдив, Перник, Дупница, Благоевград.

Домашната мишка е най-приспособимия към човека гризач. Малките й размери са причина тя да отстъпва територия на плъховете. Смята се, че е втория по разпространение вид на земята след човека и живее в близост до него. Добре се катерят, скачат и плуват. Подобно на плъховете, имат слабо зрение и разчитат на добър слух, обоняние и осезание. Заселват се в близост до хранителни източници – складове за храни, кухни, кухненски килери, мазета, тръби, канали, тавански помещения и др. Активни са главно през нощта, по-рядко през деня. Хранят се с различни храни. Хранителните пикове на мишките са през нощта, на смрачаване и на зазоряване. Хранителната дажба на една мишка е 10-15 гр./ден. Пият малко вода – от 3 до 9 мл и могат да оцелеят дълго време без нея. Нагризват различни материали, дори и да не са гладни, както и правят гнезда в тях.

Вредители-БГ” - борба с мишките чрез профилактични и изтребителни мероприятия
  1. с профилактичните мероприятия се цели да се попречи на мишките да проникнат в сградите;
  2. изтребителните мероприятия са чрез механични и химични методи;

2.1. Механичният метод се базира на залагане на различни видове капани като убиващи, живоловни, пружинни, метални, с падаща плоскост, лепливи плоскости. Този метод се използва по-рядко поради по-слабата му ефективност и резултатност. Използва се при жилища или търговски обекти, където има постоянен риск за достъп до препаратите от деца и животни.

2.2. Химичният метод е на база използване на химични вещества за борба с мишките, наречени родентициди. Той е ефективен и икономически изгоден. Съвременните родентициди, каквито са антикоагулантите и които се използваме, са бавно действащи. Те са токсични за мишките дори и при еднократно приемане. Активните вещества на бавно действащите родентициди са с различна химическа структура, но с еднакъв механизъм на действие. Те влияят на механизма на кръвосъсирването на мишката. Наличието на няколко дневен период от поглъщането на отровата до смъртта, пречи на гризачите да свържат действието й с храната. Поради това, в тях не се появява „страх от примамките” и не се налага предварително да се поставят не отровни примамки. В повечето случаи отравянето е безболезнено.

При залагането на примамки се използват дератизационни кутии, които не трябва да се пипат и местят от хората, както и да се допускат деца и домашни животни до тях. При третирането срещу мишки е добре да се знае, че след залагането на препарати, трябва да мине период от 3 до 7 дни до почистването на обекта. По този начин на провеждане на борбата с мишки се постига максимална защита, като целта е унищожаване на цялата популация.
Нагоре