Обадете ни се: 0879 36 99 92; 0888 64 21 35

Защита от мухи

Вредители-БГ е лицензирана фирма за борба с вредителите – мухи. Ние работим под контрола на РЗИ (ХЕИ) и сме регистрирани в МЗ. Обработката срещу мухи се извършва само със съвременни препарати от водещи производители, лицензирани и контролирани от МЗ за професионална употреба. Те са безвредни за хора, домашни животни и растения. Предлагаме както еднократни обработки, така и абонаментни ДДД договори според изискванията на РЗИ. „Вредители-БГ” третира жилища, търговски обекти и външни пространства от всякакъв характер. Нашата дейност е на територията на София, Пловдив, Перник, Дупница, Благоевград.

Мухите са разред Diptera – двукрили, т.е. имат само една двойка крила. Задните крила са редуцирани и се наричат халтери. Устният апарат е лижещ, пробивно-смучещ или смучещ. Развитието е пълно - яйце, ларва, каквида, имаго (възрастно). Мухите са преносители на остри чревни и на някои други инфекциозни заболявания. Една част от мухите (жилещите) пренасят болестите чрез ухапване, други пренасят заразата механично чрез своите окосмени крака и тяло, а трети - фекално-орално чрез изпражненията и повърнатите материали. Преобладаващата част от мухите са свободно живеещи в природата. Други, т. нар. синантропни (свързани с човека), са обитатели на населените места. Многообразна е и групата на синбовилните видове – при тях връзката с човека е косвена, чрез домашните животни и любимци.

В България са регистрирани около 70 вида синантропни и около 30 вида синбовилни мухи. С появата на човешките селища на сравнително малки пространства се концентрират подходящи за развитието на мухите субстрати (отпадъци от храна, човешки и животински екскременти). Ендофилията (способността за влитане в помещения) се обуславя от силното привличащо действие на хранителните миризми. Мухите са преносители на над 40 вида болести. По-важните от тях са амебна дизентерия, шигелози, салмонелози, холера, полиомелит, хепатит, коремен тиф, туберкулоза и други.

Вредители-БГ” – защита от мухи

В борбата с мухите използваме комплексни мерки:
  1. профилактични мероприятия - замрежване на прозорците, поставяне на ленти на вратите и др.;
  2. физични методи -поставяне на инсектицидни лампи; поставяне на примамки – сухи и течни, примамкови станции, лакови примамки, пластмасови и памучни ленти и кордони;
  3. химични методи - обработка с инсектициди с остатъчно действие. Прилага се при голяма численост на мухите в помещението, като  се прави опръскване на тавани и стени и други повърхности с биоциди. Избирателно се обработват повърхностите, върху които мухите почиват. Към препарата се добавят атрактанти и феромони. Ефективността на обработката е 30 дни и в много редки случаи се запазва през целия летен сезон; намазване на рамки на прозорци, врати и други повърхности с препарати, съдържащи феромони и атрактанти. Това е изключително ефективен метод и, както опръскването, дава гарантирани резултати в кратки срокове. Предимството на метода е, че се прилага лесно и може да се обработват всякакви места без да се прекъсва работата на обекта.
Методите, които използваме са изключително ефективни - мухите измират до 1 час след обработката, а пълната ефективност се постига от един до няколко дни след обработката.
Нагоре