Обадете ни се: 0879 36 99 92; 0888 64 21 35

Борба със Змии

Борба със Змии

Прогонване на змии чрез използване на репеленти

„Вредители-БГ” е лицензирана фирма за борба с вредителите – змии. Ние работим под контрола на РЗИ (ХЕИ) и сме регистрирани в МЗ. Обработката срещу змии се извършва само със съвременни препарати от водещи производители, лицензирани и контролирани от МЗ за професионална употреба. Те са безвредни за хора, домашни животни и растения. Предлагаме както еднократни обработки, така и абонаментни ДДД договори според изискванията на РЗИ. „Вредители-БГ” третира жилища, търговски обекти и външни пространства от всякакъв характер. Нашата дейност е на територията на София, Пловдив, Перник, Дупница, Благоевград.

Змиите (SERPENTES) са студенокръвни и безкраки влечуги, близки родственици на гущерите и са от един и същ разред – люспести. Змиите са разпространени на почти всички континенти. Има над 3000 вида. На дължина достигат от 10 см до 15 м. Около 400 са отровни от всички видове змии. Те са полезни, защото унищожават много вредители: мишки, плъхове и други вредни гризачи. В България отровните видове змии са шест: Пепелянка, Усойница, Остромуцунеста усойница, Каменарка, Котешка змия и Вдлъбнаточелният смок. Последните два вида могат да ухапят само дребни животни като мишки и гущери, които са им храна. Някои неотровни змии в България са: Пясъчница, Турска боа, Голям стрелец, Тънък стрелец, смок Мишкар, Ивичест смок, Сива водна змия и други.

Отблъскването на змии става с най-съвременни препарати, наречени „репеленти”. Те са ефективни, както на открито, така и на закрити площи. Действието им се състои в това, че те не унищожават и не увреждат змиите, а само ги държат на разстояние от мястото, където не искаме да обитават. По-дълго е действието на репелентите в закрити площи, като мазета, тавани, складове, тъй като няма въздействие на външни фактори. Действието на репелентите може да продължи между един и два месеца. Трябва периодично да се обработва срещу змиите, тъй като след намаляване силата на репелентите те отново могат да се населят. Най-добре е обработката да се прави на пролет, когато се събуждат змиите и есен, когато търсят места за подслон през зимата. Най-често змиите се заселват около места с по-гъста растителност, складирани дърва, дървен материал, мебели, вехтории и други.    
Нагоре