Обадете ни се: 0879 36 99 92; 0888 64 21 35

Борба и прогонване на птици

Защита, борба и прогонване на птици

 

Птиците не са типичен вредител, но създават проблеми в сгради и помещения. Основното, което "Вредители-БГ" прави е прогонване на птиците и не позволяване да гнездят на определени места.

Най-голямото неудобство, което създават птиците, е гнезденето им под стрехи и тераси на хотели, къщи, кооперации, стопански постройки, публични сгради и др. При наличие на много птици - гълъби, лястовици, врабчета и др., стените, балконите и площадките са покрити с изпражненията им и петна от тях, остатъци от гнезда (кал, слама и др.), остатъци от храна. Освен че замърсяват, птиците са преносители на заразни болести като токсоплазмоза, салмонелоза, хистоплазмоза и др. Преносители са и на паразити като дървеници, кърлежи, кокошинки и др., които могат да проникнат през цепнатини в жилищата.

"Вредители-БГ" използват различни средства и методи за борба с птиците, като най-ефективни са репелентните препарати, пропъждащи ги трайно. Репелентите се нанасят чрез намазване или опръскване, като постига се отличен ефект- репелентът изгонва трайно птиците и предотвратява гнезденето им на третираното място. Важно е той да бъде нанесен през пролетта (май-юни), в периода на гнездене. Като превантивна мярка репелентът може да бъде нанесен и през есента. Третират се специфичните места на гнездене и други зони – около прозорци, тераси, навеси, стрехи, гаражи, тавани и др.

Друг метод за прогонване на птиците е използването на механични средства – поставяне на шипове, решетки и мрежи на отвори на под покривни пространства, на пластмасови топки по стрехи, тераси и прозорци.

Като средство за прогонване на птици се използват и апарати със светлинно-звуков сигнал, които най-често се използват за отпъждане на гларуси, чайки и др.

Цената за третиране с репелентни и механични средства за борба с гълъби, лястовици, врабчета, гларуси, чайки и др. зависи от площта, мястото на третиране, вида на обекта и др.

"Вредители–БГ” е лицензирана фирма за борба с вредителите – птици. Ние работим под контрола на РЗИ (ХЕИ) и сме регистрирани в МЗ. Обработката срещу птици се извършва само със съвременни препарати от водещи производители, лицензирани и контролирани от МЗ за професионална употреба. Те са безвредни за хора, домашни животни и растения. Предлагаме както еднократни обработки, така и абонаментни ДДД договори според изискванията на РЗИ. "Вредители–БГ” третира жилища, търговски обекти и външни пространства от всякакъв характер. Нашата дейност е на територията на София, Пловдив, Перник, Дупница, Благоевград.

Нагоре