Обадете ни се: 0879 36 99 92; 0888 64 21 35

Борба и защита от паяци

„Вредители-БГ” е лицензирана фирма за борба с вредителите – паяци. Ние работим под контрола на РЗИ (ХЕИ) и сме регистрирани в МЗ. Обработката срещу паяци се извършва само със съвременни препарати от водещи производители, лицензирани и контролирани от МЗ за професионална употреба. Те са безвредни за хора, домашни животни и растения. Предлагаме както еднократни обработки, така и абонаментни ДДД договори според изискванията на РЗИ. „Вредители-БГ” третира жилища, търговски обекти и външни пространства от всякакъв характер. Нашата дейност е на територията на София, Пловдив, Перник, Дупница, Благоевград. Много паякообразни причиняват сериозни заболявания по птиците, бозайниците и хората. Болестите, пренасяни от паякообразните паразити, се наричат „арахнози”.

Паяците: раздел ARANEI – Тялото е разделено на главогръд и коремче. Двете части са съединени посредством тънко стълбче. На главогръда са разположени шест чифта придатъци. Първият чифт се намират пред устата. Наричат се „хелицери”. Вторият чифт се наричат „педипалпи” и играят роля на купулационен орган. Останалите четири чифта са ходилни крака. Особеност на паяците е наличието на паяжинни брадавици, в които се отварят паяжинните жлези. Отделя се лепливо вещество, което образува паяжина. Те са много разпространени и по принцип са полезни, защото унищожават голям брой вредни насекоми. Някои са вредни за човека и животните. Черният отровен паяк плете мрежата си по земята и тревата. Разпространен е в южна България. Отровен е женският. Отровата му е много силна и действа като стрихнина и е по-силна от тази на пепелянката.

Повечето ухапвания от паяците не са фатални – изразява се в появата на розово-червен обрив и сърбеж. Борбата и унищожаването на паяците е с репеленти и инсектициди и осигурява бърз и добър контрол. Паяците причиняват неудобства в помещенията, като нарушават функционирането на алармени системи и електрониката.

Преди да се пръска, хубаво е помещението да бъде изчистено от паяжини. Така се улеснява ефективността от обработките. Ако се обработват открити площи, не трябва да се отмива препаратът.
Нагоре