Обадете ни се: 0879 36 99 92; 0888 64 21 35

Борба и защита от оси

„Вредители-БГ” е лицензирана фирма за борба с вредителите – оси / стършели. Ние работим под контрола на РЗИ (ХЕИ) и сме регистрирани в МЗ. Обработката срещу оси,стършели 0се извършва само със съвременни препарати от водещи производители, лицензирани и контролирани от МЗ за професионална употреба. Те са безвредни за хора, домашни животни и растения. Предлагаме както еднократни обработки, така и абонаментни ДДД договори според изискванията на РЗИ. „Вредители-БГ” третира жилища, търговски обекти и външни пространства от всякакъв характер. Нашата дейност е на територията на София, Пловдив, Перник, Дупница, Благоевград.

Осите (VESPIDAE) са насекоми, които жилят. През летните месеци активността на осите се увеличава и нараства броят на хората ужилени от оси. Осите са над 5000 вида. Те се хранят с нектар, както и с други насекоми. У нас най-често се среща Европейската жълта оса. Всички оси имат важна функция за опрашването на растенията и унищожаването на ред вредители. Лошата репутация им идва от способността да жилят. Ужилванията са болезнени и опасни при наличие на алергия. Те не умират при жилене и са агресивни, ако са обезпокоени и могат да жилят многократно.

Жълтата европейска оса е голям натрапник, тя неуморно кръжи над сандвичи, напитки, храни и плодове на открито и закрито. Те консумират растителен нектар и прашец, а на места се интересуват от сокове и безалкохони напитки. Не ядат месо, но с него хранят ларвите си. До осарника ситуацията е съвсем различна – защитават агресивно гнездото си. Осарникът побира от 2000 до 5000 насекоми и е опасен за незащитен човек. Повечето оси обичат да живеят близо до хора. Те строят гнезда в земни дупки, дървесни хралупи, тъмни и хладни места: по стени, на тераси, къщички за птици, външни шкафове, подпокривно пространство, под керемидите на покрива.

Осите общуват помежду си чрез феромони. При нападение на гнездото излъчват феромонен сигнал за опасност. Мобилизирано заедно нападат в рамките на 15 сек. Гнездата са построени от восъчни плетки, изградени плътно една върху друга. Изграждат гнездото си на много слоеве от дървесен материал, който превръщат в целулоза. Гнездото е на няколко нива, може да стигне размер на човешка глава. Пръскането срещу оси е рисковано мероприятие. Ето защо не се препоръчва това да се прави от хора без защитни облекла и маски.

Пръскаме с препарати, които са от последно поколение – с висока степен на ефективност, нискотоксични. Нашите специалисти са оборудвани със защитни облекла, които гарантират тяхната безопасност и увеличават възможността за качествено унищожаване на гнездата на осите, стършелите и пчелите. Ние гарантираме безопасното и дълготрайното им отстраняване във всякакви обекти.
Нагоре